About

About Us

Have you ever stopped and look down at your city?

Across the world, cities are bursting with life, energy and creativity, thanks to the people who live in them. It is exactly those people who are holding the potential to make the future city. They can design a smart city that is human – oriented, environmentally friendly, socially inclusive, economically stable and one that offers endless learning and entrepreneurial possibilities.

Join the future!

 

Lang verhaal

Onze missie

CitySeeders is een portaal voor burger initiatief, een citizen engagement platform. Via dit platform bouwen we samen aan slimme steden van de toekomst, geïnspireerd door burgers (Smart & Future Cities, inspired by citizens).

Steden zijn vandaag het knooppunt van ideeën, ondernemerschap, cultuur, wetenschap , productiviteit, sociale innovatie en ontwikkeling. Maar die steden staan ook voor grote uitdagingen zoals jobcreatie, welvaart, mobiliteit, sociale ongelijkheid, migratie, vervuiling, armoede en andere.

Burgers hebben niet gewacht op overheden om zelf de handen uit de mouwen te steken en de stad te transformeren, vanaf de basis. Met CitySeeders hebben burgers een platform om zelf samen te werken aan een toekomst waarin iedereen opportuniteiten vindt en ze samen de uitdaging van de stad van morgen.

We geloven dat ook de rol van de stad verandert en dat de stad steeds meer aansluiting zal zoeken bij het initiatief van haar inwoners, nu zij zelf steeds meer de tools in handen hebben om de toekomst van hun stad vorm te geven.

Burgers krijgen met Cityseeders een instrument in handen om zelf de nodigen mensen en middelen te verzamelen om hun ideeën te realizeren. We gebruiken daarvoor omnisourcing, een unieke mix van crowdsourcing en crowdfunding technieken om een community te betrekken bij burger initiatief.

Steden moeten steeds meer doen met steeds minder middelen. Steden en gemeenten krijgen met CitySeeders een bijkomend instrument om te meten wat leeft bij de burger en om daar tijd en middelen te investeren waar ze het meest gewild en nuttig zijn. Toepassingen zijn bijvoorbeeld een burgerbudget, ondersteunen van vrijwilligersnetwerken, oplossingen vinden op lokale mobiliteit en infrastructuur vraagstukken, enzovoort.

Tenslotte biedt CitySeeders ook ondernemers nieuwe kansen om het publiek te betrekken bij sociaal innovatieve, inclusieve, en duurzame projecten.

We zijn geïnspireerd door de 17 doelen uit de sustainable development agenda voor 2030 van de Verenigde Naties. CitySeeders biedt een dienst aan steden en gemeenten die het behalen van deze doelstellingen ondersteunt. Omdat elke gemeente haar eigen kanaal krijgt, kan ze ook zelf de accenten leggen die voor haar het belangrijkste zijn.

CitySeeders werd ontwikkeld als een pilootproject binnen Crowd Angels. We hadden niet kunnen staan waar we nu stonden zonder de input vanuit Stad Gent, Stad Antwerpen, Stad Brussel, De Sociale Innovatie Fabriek, POSECO (Centrum voor Positieve Economie), en smart-city accelerator B-Sprouts.

Als citizen engagement platform voor burger initiatief is participatie het kloppend hart van onze toepassing. We hebben daarom niet enkel gezorgd voor een kanaal voor elke stad, we delen ook best practices tussen steden zodat zij een internationaal lerend netwerk kunnen vormen.

Het basis idee van ons project is even simpel als revolutionair. Wij stappen af van de eerste generatie crowdfunding waar mensen enkel geld vragen. We helpen mensen hulp vinden in welke vorm dan ook.

Door middel van "omnisourcing" helpen we mensen om de middelen te vinden die ze nodig hebben om hun ideeën en dromen te realiseren en combineert civic crowdfunding n en civic crowdsourcing technieken.

Omnisourcing houdt in dat men op beroep doet op de collectieve bijdrage en inzet van een community om een idee te realiseren. Daarbij gaat men naar eerst op zoek naar de hulp die men nodig heeft, pas daarna naar geld. Met Cityseeders platform maken wie iets ondernemen opnieuw een sociale gebeurtenis waarbij men anderen betrekt en het ruilen van waarde

Technisch maken we gebruik van de nieuwste technologie zoals micro-services en experimenteren we met chatbots en blockchain toepassingen.

Ons platform is zeer schaalbaar opgezet als Software-as-a-Service oplossing. (SaaS)

De voorbereidingen van dit project zijn gestart in augustus 2016. In maart 2017 hebben we onze eerste live versie voorgesteld op Smart en Future Cities in Londen en haalden we de internationale pers.

Momenteel heeft elke gemeente en stad in België reeds een eigen crowdkanaal op Cityseeders. Naar verwachting zullen dan meer dan 100 burger initiatieven op het platform gedeeld worden.

De voornaamste succes factor is ons team, in de brede zin van het woord. Door de inzet en medewerking van personeel, vrijwilligers, klanten en onze community krijgen we constante feedback op wat wel en niet werkt, waardoor we kunnen blijven sleutelen aan onze oplossing. Hoe meer CitySeeders gebruikt wordt, hoe groter onze community, hoe beter ze zal worden.

Ons project is geheel uit eigen middelen gefinancierd. Momenteel zijn we op zoek naar extern kapitaal en bijkomende medewerkers om onze groei te ondersteunen.

Meer weten over City Seeders?

  • Crowd Angels BVBA
  • Baron D'hanislaan 20 Bus 1
  • 2000 Antwerpen
  • www.crowdangels.co
  • info@crowdangels.co

How can you contriubute?

How can you contribute?

You can help in any way that fits your possibilities.

CitySeeders

Want to take action on that great idea you have?  Start making your city with us! Propose your plans and get access to tools that will help you realise your initiative.

Start a campaign

Channel partners

Are you a city representative or a member of an organization? You can make your channel here, and become a part of cooperative community.

Make a channel

CitySeeders ambassador

Are you a believer in smart cities?  Do you want to contribute by spreading the word?  See how you can do it. 

Become an ambassador

Investor

Are you a believer and  want to be and you want to be part of the change? Show your support and start here!

Show support

Press relations

Would you like to know more on how the smart cities are being created? This is a right place to search for answers. Contact us now.

Contact us

Want to know more?

Want to know more?

  • Send us a message at info@crowdangels.co or get in touch with us on our social media!

Follow us

 

Follow us

Exciting, no? Stay tuned on our journey to the future.